Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün demokrasi mitingine katılmak için gittiği İstanbul’dan dönüşünde yaptığı açıklamaya Rum siyasi partilerden tepki geldi

Fileleftheros “Özgürgün’e İşgal Bölgelerinin Entegrasyonu Konusunda Veryansın… Ekologlar ve ELAM Tehlike Çanı Çalıyor” başlıklı haberinde Ekologlar Hareketi Vatandaşlar İşbirliği, Özgürgün’ün “KKTC’yi Türkiye’ye entegre etme hedefinde olduğunu” iddia etti.

Özgürgün’ün  “su temini gibi gelecekte elektrik enerjisi teminini de gerçekleştirebilecek bir Türkiye vardır. Türkiye Anavatanımızdır ve Kıbrıslı Rumlar Ada’nın ekonomik refahından faydalanmak için bu gerçeği kabul etmeli” dediğini ileri süren Ekologlar şu iddialarda bulundu:

“Sanki Kıbrıslı Rumları –Kıbrıs’ın bütün sakinlerinin çıkarı için- Türkiye’nin güçlü ve sevecen vesayetine girmeye çağırıyor. Büyük Türkiye’nin evlatlık çocukları olarak güvenlik ve ekonomik refah içerisinde yaşayacağımızı ima ediyor. Bizi, uzlaşmaya çağırdığı Kıbrıslı Türk liderin vizyonu budur.”

ELAM da Özgürgün’e “anavatanına git” çağrısı yaptığı açıklamasında Türkiye’nin, “önce KKTC’yi sonra da Ada’nın tamamını tamamen entegre etme hedefinde olduğunu” iddia ederek, özetle şunları ileri sürdü:

“Bize yaptığı, Omorfo’yu (Güzelyurt) unutun çağrısından sonra, su ve elektrik temini çöl bir Ada’ya fayda sağlayacağından, Türkiye’nin anavatanı olduğunu hatırladı. Kimileri milli açıdan zararlı tavizlerde ısrar ederek göz yumuyor.

Özgürgün, tek sorunlarının ELAM olduğunu söyleyerek bunu doğruluyor.

Türkiye’nin ağzına sürükleyen bu yanlış müzakereleri artık bir kenara bırakıp halkımızın ve vatanımızın tarihi ve hukuki haklarını talep edelim.

Sayın Özgürgün’ü kimse, kendi dediği gibi çöl bir adada kalmaya mecbur etmedi. Yıllardır topraklarımızı gasp etmekte olan binlerle birlikte pekala anavatanının sevecen kollarına gidebilir.”