Birçok Rus spor grubunun, Türkiye ile Rusya arasındaki kriz nedeniyle kış dönemi antrenmanlarını Türkiye yerine Ay. Napa’da yapacağı haber verildi.

Politis gazetesine konuşan turizm yetkililerinden Lakis Avraamidis, bu kış Rusya-Türkiye ilişkilerinden dolayı Rus futbol gruplarından önceki yıllara kıyasla önemli bir talebin olduğunu belirtti.

Ocak ayının başında ilk sporcuların antrenman için Ay. Napa’ya ulaşmasının beklendiğini söyleyen Avraamidis, Rusya’nın yanı sıra İskandinavya’dan da spor gruplarının Ay. Napa’yı tercih etmesinden dolayı kış spor turizminde artış olacağına dikkat çekti.

Haberde, kışın gelişi nedeniyle çalışmalarını askıya alan birçok otelin 2016 yılının başından itibaren açılacağı belirtildi.

3 BİN RUS TURİST

Gazete, haberinde Mısır’da Rus yolcu uçağının düşürülmesi ve Rusya-Türkiye krizinden dolayı 3 bin Rus turistsin Ekim ve Kasım aylarında Mısır ve Türkiye’ye gitmeyi planlarken tatillerini “Mağusa” bölgesinde geçirdiklerini yazdı.

50 BİNE VARAN FAZLADAN RUS TURİST BEKLENTİSİ

Fileleftheros gazetesi ise yetkili kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Türkiye ve Mısır’a gitmekten vazgeçerek, tatillerini geçirmek üzere Güney Kıbrıs’ı tercih eden Rus turist sayısının Kasım 2015’den Mart 2016’ya kadar 25 bin ile 50 bin dolaylarında olmasının beklendiğini kaydetti.

Gazete, dikkatlerin, kazancın daha da büyük olacağı yaz sezonuna çevrildiğini de belirtti.