Rum Yönetimi’nin Rusya’daki Büyükelçisi Yorgos Kasulidis’in, Rum kesiminin, doğal gaz yataklarının geliştirilmesi ve işletilmesine katılmaları için, Rus şirketlerini cezbetme konusunda büyük bir ilgisi olduğunu ifade ettiği belirtildi.

Simerini gazetesi, Rus Haber Ajansı Sputnik’e dayanarak, gazetecilere açıklamada bulunan Rum elçinin, Rum kesiminin, hidrokarbon rezervlerinin ticari açıdan işletilmesi için hali hazırda hazırlık aşamasına girdiğini ve ihracatlarla ilgili planlar konusunda da 2020–2023 yıllarından söz edilmekte olduğunu ifade etti.

Açıklamasında, şu an bilinenlerden daha büyük yataklar olduğuna dair belirtiler bulunduğunu da ifade eden Rum elçi, Rusya’nın doğal gaz yataklarının geliştirilmesine katılmasına yönelik arzularının, büyük olduğuna işaret etti.

Rus şirketlerinin, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB)” içerisinde bulunan yatakların işletilmesine katılmasını umduklarını dile getiren Kasulidis, bölgedeki dengelerin sağlanmasının çok faydalı olacağını sözlerine ekledi.