Ermeni Parlamentosu Başkanı Galust Sahakyan resmi ziyaret için geldiği Güney Kıbrıs’taki temaslarına devam ediyor.

Fileleftheros gazetesi, Ermenistan Parlamentosu Başkanı Galust Sahakyan’ın, dün, Rum Meclisi Dış İlişkiler ve Avrupa Konuları Komitesi Başkanı Averof Neofitu ve komite üyeleri ile bir araya geldiğini yazdı.

Habere göre Rum Meclisi Dış İlişkiler Komitesi ve Avrupa Konuları Başkanı Averof Neofitu, görüşmede yaptığı açıklamada, Rum Meclisi’ndeki Ermeni Toplumu Temsilcisi Vartkes Mahdessian tarafından iki ülke bağlarına ilişkin olarak yürütülen çalışmalara vurgu yaptı.

Ermenistan Parlamentosu Başkanı Galust Sahakyan ise açıklamasında iki ülke arasındaki tarihi bağlardan bahsederek bu bağların dayanağının ilkeler ve karşılıklı saygı olduğunu ifade etti. 

Sahakyan ayrıca Rum Meclisi’nin, Ermeni soykırım iddialarının inkar edilmesini suç sayan değişiklik önerisini kabul etmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

DİKO Milletvekili Marios Karoyan ise, Sahakyan ile gerçekleştirilen görüşmede iki dost halkın, ortak komplolara karşı mücadelesinin, gelecek nesiller için çok değerli bir emaneti teşkil edecek güçlü bağları oluşturduğunu belirtti.

Rum milletvekilleri, görüşmede, iki ülkenin, ileri sürülen “Ermeni soykırımının” tanınması için ortak mücadele etmesi gerekliliğini vurguladı.

Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Şarmazanov ise, ileri sürülen “işgal ve istilayla”, Güney Kıbrıs’ın egemenlik haklarının çiğnendiğini, Türkiye’nin sorumluğunun uluslara arası düzeyde tanınması amacıyla ortak bir strateji belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Gazete, Ermenistan Parlamentosu Başkanı Sahakyan’ın, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile de görüştüğünü yazarken görüşme hakkında ayrıntı vermedi.