Salamis Antik Tiyatrosu’nda dün sergilenen Sofoklis’in “Antigoni” oyunu ,Rum basınında da yankı buldu.

Politis gazetesi “Salamis Doldu Taştı” başlığıyla manşetten verdiği haberinde, kültürün gücünün, güçlü bir antik metinle, Kıbrıslı Rumları ve Kıbrıslı Türkleri birleştirmeyi başardığını yazdı.

Salamis Antik Tiyatrosu’nun, geçen yıl “Hippolytus” oyununda olduğu gibi bu yıl da tüm endişelere ve tartışmalara rağmen ağzına kadar dolduğunu belirten gazete, aralarında Milletvekilleri ve diplomatların da bulunduğu binlerce Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum’un oyunu izlediğini kaydetti.

Alithia gazetesi haberi “Sofoklis’in ‘Antigoni’si İçin Salamis’e İnsan Seli” başlıklarıyla verirken, Haravgi, haberinde “Binlerce Kişi Salamis’e Sofoklis’in ‘Anrigoni’sine Gitti” başlığını kullandı.

OYUN İÇİN PROTESTO

Öte yandan Limasol Yunanlar Derneği’nin dün akşam Yunanistan’ın Güney Kıbrıs Büyükelçiliği önünde toplanarak, Mağusa’da Salamis Antik Tiyatrosu’nda Antigoni oyununun sahnelenmesini protesto ettiği de haber verildi.

Simerini gazetesine göre, Dayanışma Hareketi’nin de desteklediği protesto, olaysız bir şekilde gerçekleşti. Habere göre protestoya EDEK partisi de katıldı.