Salamis Antik Tiyatro’da oynanan “Antigoni” oyunuyla ilgili haberler, Rum basınını meşgul etmeye devam ediyor.

DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos,  konunun “kanunlar ihlal edilerek gerçekleştirilen işgal altındaki Salamis Antik Tiyatrosu’ndaki yasadışı oyun” başlığıyla Rum Meclisi Genel Kurulu’nun gündemine alınmasını istemiş, olayı teknik komitelerin oluşturulması ve işleyişinin sorgulanması noktasına kadar getirmiş ve bu çerçevede, Rum Sayıştaylığı’na da mektup yazmıştı.

Alithia gazetesi, “Retçiliğin Düşük Komedisi… Nikolas Papadopulos Babasına Karşı Kılıç Çekiyor” başlığıyla aktardığı manşet haberinde, Papadopulos’un, oyuna tepki göstererek yapmaya çalıştığı “ayak oyunları” ve Kıbrıs’ın yeniden birleşmesini baltalamak için gösterdiği maksatlı çabaların boşa çıkacağını yazdı.

Gazete, Nikolas Papadopulos’un ileri sürdüğü bu argümanların, babası ve Rum Yönetimi Eski Başkanı olan Tasos Papadopulos’un, Başkan olduğu dönemde izlediği politikaya ters düştüğünü; zira iki toplumlu komitelerin oluşturulmasının 8 Temmuz 2006’da, yani babasının Başkan olduğu dönemde kararlaştırıldığını kaydetti.

Rum Tiyatro Örgütü’nün, konuyla ilgili dün açıklama yaptığını belirten gazete, örgütün, tarihi gösterinin ortaya konulmasının tahrif edilmeye çalışıldığını ve yanlış bilgilendirme yapıldığını ifade ettiğini yazdı.

Gazete, oyunun, iki toplumlu Kültürle İlgili Teknik Komite himayesinde gösterildiğini, iki toplumlu teknik komitelerin oluşturulmasının, II. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum Yönetimi Eski Başkanı Tasos Papadopulos arasında yürütülen müzakerelerde kararlaştırıldığını ve komitelerin hedefinin, Kıbrıs sorununun başarılı şekilde çözülmesine katkı koymak olduğunu belirtti.