Fileleftheros gazetesi: “Yunanistan ve Kıbrıs’ın Faaliyetlerinin Koordinasyonu” başlığı altında verdiği haberinde, Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras’ın, Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos’un eşliğinde bugün Güney Kıbrıs’a gideceğini yazdı.

Samaras’ın Cumartesi günü Mısır’ın Kahire kentinde yapılacak üçlü zirve öncesinde koordinasyonu saplamak ve Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’indeki faaliyetlerini ele almak amacıyla Güney’e gideceğini vurgulayan gazete, Samaras’ın bu akşam Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le yemekte bir araya geleceğini ve yarın da Rum siyasi parti başkanları toplantısına katılacağını hatırlattı.

ANASTASİADİS: “SÜREKLİ KOORDİNASYON HALİNDEYİZ”

Öte yandan Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis, Samaras’ın ziyaretine ilişkin Atina Haber Ajansına (APE) açıklamada bulunarak, Yunanistan’la “kabul edilmez Türk eylemleri konusunda sürekli koordinasyon ve işbirliği içerisinde olduklarını söyledi.

Samaras’ın ziyareti sırasında Mısır’da yapılacak üçlü zirve konusunda da görüş alış verişinde bulunacaklarını belirten Anastasiadis, söz konusu üçlü zirvenin bölgenin istikrarı açısından büyük önem taşıdığını öne sürdü.

Anastasiadis ayrıca, Yunanistan ile Güney Kıbrıs arasında arama kurtarma konusunda imzalanan ve iki ülkenin FIR alanlarıyla bunlara denk gelen deniz bölgelerinin birleştirilmesini sağlayan anlaşmanın önemine de dikkat çekerek, sürekli desteklerinden ötürü kendisi ve Kıbrıslı Rumlar adına, Yunan hükümeti ve halkına teşekkürlerini dile getirdi.

Samaras’ın Güney Kıbrıs’a varış saati 18:00 olarak duyuruldu.