Güney Kıbrıs’taki temaslarını dün tamamlayan AB Enerji Komiseri Maros Sefcovic, düzenlediği basın toplantısında, Doğu Akdeniz’deki doğal gaz yataklarının değerlendirilmesi açısından Güney Kıbrıs’ın önemli ve yeni bir rol üstlenebileceğini açıkladı.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Sefcovic’in dün Güney Kıbrıs’ta temaslarının tamamladığını ve basın toplantısı düzenleyerek değerlendirmede bulunduğunu yazdılar.

Habere göre Sefcovic, Doğu Akdeniz’de yeni doğal gaz yatakları bulunması sebebiyle Güney Kıbrıs’ın bölgede yeni ve önemli bir rol üstlenme ihtimalinden söz ederek Güney Kıbrıs’ın, Mısır, İsrail ve Ürdün’le kurduğu iyi ilişkiler sayesinde keşfedilen bu doğal gaz zenginliğini ortak değerlendirme ihtimallerini ele alabildiklerini belirtti.

Mısır, İsrail ve Güney Kıbrıs’taki doğal gaz keşiflerinin çok gelecek vaat ettikleri iddiasında bulunan Sefcovic, Güney Kıbrıs’ın ekonomisinin ilerleme kaydettiğini ve işsizliğin de aşamalı olarak azaldığını ifade etti.

Açıklamasında Kıbrıs sorununa da değinen Sefcovic, “Kıbrıs sorununun çözümü için yoğun çaba gösterildiği izleniminin kendisine verildiğini, tarafların birbirlerini çok iyi anladıklarının ve Kıbrıs sorununa olumlu son getirecek yaratıcı çözümler aradıklarının açıkça görüldüğünü” iddia etti.