Rum Ortodoks Kilisesi’nin karar mekanizması olarak işleyen Sen Sinod Meclisi, Kıbrıs sorununun çözümünde insan haklarının teminat altına alınması çağrısı yaparken, Rum Meclisi’nde görüşülmekte olan heteroseksüel ve LGBT (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transeksüel) bireylerin birlikte yaşamasıyla ilgili yasa tasarısı konusunda sert eleştirilerde bulundu.

Simerini gazetesi “‘Kutsal’ Yankılı Mesajlar” başlığıyla verdiği haberinde, Rum Başpiskopos İkinci Hrisostomos başkanlığında yılın ikinci olağan toplantısını gerçekleştiren Sen Sinod Meclis’nin, Kıbrıs sorunu ile anlaşmalı birliktelik (medeni birliktelik) yasa tasarısını ele aldığını kaydetti.

Habere göre Sen Sinod Meclisi yaptığı açıklamada, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i “Kıbrıs halkının insan haklarını teminat altına alınmasına ısrar etmeye” çağırarak, bunun, çözümün kabul edilmesi ve ana vatan topraklarına kalmalarının garantilenmesi için gerekli olduğuna vurgu yaptı.

Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik çabaların yeniden başlamasını da selamlayan Meclis, Türkiye’nin tez ile rolü ve arzuladığı hedeflerle ilgili sahte duygular beslemeksizin, çabaların hızlıca ve başarıyla sonlanması dileğinde bulundu.

YASA TASARISINA SERT ELEŞTİRİ… GENELGE YAYIMLAYACAK

Gazete Sen Sinod Meclisi’nin dünkü toplantısında, Rum Meclisi’nin yasal düzeleme yapmak üzere görüştüğü anlaşmalı birliktelik konusunu ele aldığını ve 5 Temmuz’da yapılacak ayinde okunacak bir genelge yayımlanmasına karar verdiğini kaydetti.

Habere göre homoseksüel kişilerin birlikte yaşamasının kabul edilemeyeceğini belirten Kilise, “Yasa tasarısının, Kilise’ye ait olmayan, insanların toplumsal sorunlarının düzenlenmesini hedeflediği mazereti kabul edilse bile, aynı cinsten kişilerin birlikte yaşamasının düzenlenmesinin öngörülmesi son derece sapıklıktır” ifadelerini kullandı.

Kilise ayrıca ailenin parçalanması ve yolsuzluk gibi tehlikelere de değindi.