Simerini gazetesinin haberine göre, Güney Kıbrıs’a gerçekleştirdiği ziyaret dolayısıyla dün düzenlenen basın toplantısında konuşan Shin, “Kıbrıs ile Kore’nin, yeniden birleşme ana hedefiyle, milli sorunlarının barışçıl bir şekilde çözümlenmesine dair çabalara aktif bir şekilde katılmakta olduklarını ve bunun aralarındaki büyük benzerliklere işaret etmekte olduğunu” söyledi.

İki ülke arasındaki coğrafi uzaklığa rağmen, iki ülkenin ortak değerlere dayalı bir ilişkin kurduklarını söyleyen Shin, iki ülkenin ulusal bölünmeye maruz kalmaları yüzünden, ortak duyguları paylaşmakta olduklarını savundu.

İki ülkenin paylaşmakta olduğu karşılıklı dostluk ilişkilerine atıfta bulunan Shin, Rum kesiminin Kore’nin uluslar arası örgütlerde yaptığı girişimlere verdiği desteğe de teşekkür etti.

Rum Yönetimi’nin İtalyan-Güney Kore ortaklığından oluşan ENI-KOGAS konsorsiyumuyla, hidrokarbon sektörüyle ilgili olarak yaptığı karşılıklı anlayış memorandumuna da değinen Shin, bu işbirliğinin, iki ülke arasındaki yeni işbirliklerin yolunu açabileceğini sözlerine ekledi.