Politis gazetesi “Herkes İçin Tasarruflu Koruma… Sivil Savunma Sınırlı Maliyetli Sığınaklar Oluşturuyor” başlıklarıyla verdiği haberinde, Rum İçişleri Bakanlığı’nın Sivil Savunma Teşkilatı sığınak yapma programına devam edilmesi kararı aldığını ve bu yönde Rum Bakanlar Kurulu’na öneride bulunduğunu yazdı.

Programın 2000 yılında kararlaştırıldığını, ancak bu yönde hiçbir ilerleme olmamasının ardından 2013 Temmuz ayında 18 aylığına ertelendiğini belirten gazete, İçişleri Bakanlığı’nın faaliyet planı hazırladığını ve buna göre Sivil Savunma Teşkilatı’nın mevcut sığınakların durumunu kontrol edeceğini ve tüm nüfus için ihtiyaçları karşılayacak yeni korunma alanları tespit edeceğini kaydetti.

Gazete mevcut koşullarda 250 bin kişinin, yani nüfusun yüzde 33’ünün ihtiyaçlarının karşılandığını aktardı.

Yeni korunma alanlarının kriz döneminin ekonomik koşulara göre olacağını kaydeden gazete, buna göre eskideki uygulamaların aksine metal kapı ve pencerelerinin olmayacağını belirtti.

Gazete haberinde, Sivil Savunma Teşkilatı’nın, isteyenlerin sığınak yerlerini öğrenebilmeleri için 24 saat iletişim hattı oluşturduğunu da anımsattı.