Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’in Atina’da temaslarda bulunduğu ve bu çerçevede, Yunanistan Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos ile Meclis Başkanı Nikos Vutsis tarafından kabul edildiği bildirildi.

Haravgi gazetesi, Kammenos ile Şilluris’in yaptığı görüşmede, kayıplar konusu, Kıbrıs dosyası ve Kıbrıs sorunuyla ilgili görüş alışverişinde bulunulduğunu yazdı.

Habere göre Kammenos, “Lefkoşa’ya, Kıbrıs trajedisiyle (kayıplar konusu) ilgili Yunanistan arşivinde bulunan tüm bilgilerin verileceği” taahhüdünde bulundu.

Kammenos, Kıbrıs dosyasıyla ilgili olarak ise, “Helenlerin gerçeğin ne olduğunu öğrenmesi gerektiğini ve geçmişte ne olduğu bilinmeden, geleceğe yürünemeyeceğini” söyledi.

Gazete, Şilluris’in Vutsis ile görüşmesinde ise, daha çok Kıbrıs sorununa odaklanıldığını ve Vutsis’in, Kıbrıs sorunundaki hareketliliği “olumlu” olarak değerlendirdiğini yazdı.

Habere göre Vutsis, Kıbrıs sorunu dramının çözülmesi için, herhangi bir müdahale olmaksızın üstün bir çaba gösterildiğini ve bunun, oldukça önemli olduğunu vurguladı.