Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’in, dün Fransa ve Bulgaristan’ın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçileriyle ayrı ayrı bir araya geldiği haber verildi.

Fileleftheros’ta yer alan habere göre, Fransa’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Rene Troccaz dün Şilluris ile gerçekleştirdiği görüşmede, Kıbrıs sorununun çözüm şeklinin AB müktesebatıyla uyumlu olması gerektiğini söyledi.

Gazete, konu hakkında yapılan resmi açıklamaya dayanarak, Fransız Büyükelçinin ülkesinin Kıbrıs sorunuyla ilgili muhafaza ettiği ilkeli tutumu teyit ettiğini ve Kıbrıs sorununun çözüm şeklinin AB müktesebatıyla uyumlu olması gerektiğini söylediğini iletti.

Görüşmede, iki ülke arasındaki parlamento ilişkileri ile Fransız Senatosu’ndan bir heyetin önümüzdeki Eylül ayında Güney Kıbrıs’a yapacağı ziyaretin öneminin ele alındığını da yazan gazete, görüşmede ayrıca Türkiye’de yaşanan gelişmeler ile bu gelişmelerin bölgeye olası uzantıları ile Avrupa ülkelerine yapılan terör saldırıları konusunda da görüş alışverişinde bulunduğunu ekledi.

Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’in, dün Bulgaristan’ın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Hristo Georgiev ile bir araya geldiğini de yazan gazete, Bulgar Büyükelçinin, ülkesinin Kıbrıs sorunu çözüm çabalarına BM Güvenlik Konseyi kararları temelindeki, istikrarlı desteğini ifade ettiğini aktardı.

Gazeteye göre Rum Meclis Başkanı Şilluris ise açıklamasında, Bulgaristan’ın Kıbrıs sorununun çözümü konusunda muhafaza ettiği ilkeli pozisyondan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Georgiev’in Şilluris’i Meclis Başkanlığına seçilmesinden ötürü kutladığını ve çalışmalarında başarılar dilediğini de kaydeden gazete, Georgiev’in bunun akabinde Şilluris’e, Bulgaristan Meclis Başkanı Tsetska Tsacheva’nın kutlama mektubunu takdim ettiğini ifade etti.

Georgiev’in Şilluris’e, iki ülke arasındaki kusursuz parlamento ilişkileri ile takdire değer işbirliğinden ötürü teşekkür ettiğini de yazan gazete, görüşmede geniş bölgedeki siyasi durumla ilgili fikir alışverişinde bulunulduğunu da ekledi.