Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’in dün, Almanya, İspanya ve Polonya’nın Güney Kıbrıs büyükelçileriyle ayrı ayrı bir araya gelerek, Kıbrıs sorunundaki ve Brexit sonrasında Avrupa’daki gelişmeleri ele aldığı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’in, İspanya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Angel Lossada, Almanya Büyükelçisi Nikolai von Schoepff ve Polonya Büyükelçisi Barbara Tuge-Erecinska ile görüştüğünü yazdı.

Habere göre İspanya Büyükelçisi Angel Lossada, iki ülke arasında var olan mükemmel ilişkileri yeniden teyit ederken parlamentolar arasındaki ilişkilerin de geliştirilmesi iradesinden söz etti.

Şilluris ve Lossada, Brexit sonrasında Avrupa’daki gelişmeler hakkında da görüş alış verişinde bulundu.

Şilluris, Almanya Büyükelçisi  Nikolai von Schoepff ile birlikte, iki ülke arasındaki ilişkilerin, özellikle eğitim, ekonomi ve yatırım konularında olmak üzere tüm alanlarda geliştirilmesi arzusunu ele aldı.

Şilluris ve Schoepff ayrıca Kıbrıs sorunundaki, Türkiye’deki ve Brexit gelişmeleri konusunda da görüş alış verişinde bulundu.

Polonya Büyükelçisi Barbara Tuge-Erecinska ise Şilluris ile yaptığı görüşmede, ülkesinin, Kıbrıs sorununun çözüm müzakerelerine yönelik desteğini iletti.

Polonya Büyükelçisi ayrıca ülkesinin Kıbrıs sorununa ilişkin ilkelere dayalı tezlerini de yineledi.