Güney Kıbrıs’taki Simerini gazetesinde bugün yer alan bir haberde, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, ayrıca Türkiye’nin AB Bakanı Volkan Bozkır’ın, Kıbrıs sorununun 2016 yılı içerisinde çözümünden yana olduklarını belirttikleri ifade edildi.

Bozkır’ın Washington’da yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorununun kısa süre içerisinde çözülebileceğini savunduğunu yazan gazete, iki liderin de, somut koşullar ortaya çıkması halinde, bu inancı paylaşmakta olduklarının görüldüğünü aktardı.

Haberde, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Havadis Medya Grubu ve Fileleftheros Grubu arasındaki stratejik iş birliği çerçevesinde, İngilizce dilinde yayın yapan “Cyprus Weekly” ve “in-cyprus.com’un” dünden itibaren Havadis gazetesi ile birleşmeleri çerçevesinde verdikleri mesajlara da yer verildi.

Gazeteye göre, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, “Cyprus Weekly” gazetesinde dün yer alan makalesinde “müzakerelerde, karmaşık başlıklarda karşılaşılan özel zorluklara rağmen, Kıbrıs sorununun çözümünün, bazı koşullar altında, bu yıl içerisinde mümkün olduğunu” söyledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da gazeteye demecinde, Kıbrıs sorunu çözüm çabalarına olumlu etki eden beş unsura atıfta bulundu ve bunları enerji, ekonomi konusundaki perspektifler, iki liderin aynı jenerasyondan olması, dini liderlerin desteği ve iyi niyet ortamı olarak sıraladı.

Gazeteye göre Akıncı, bu koşullar altında, Kıbrıs sorununun 2016 yılı içerisinde çözülebileceğini sözlerine ekledi.