Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu’nun Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un liderlerle ara bölgede bir araya gelme teklifine, ancak her iki lidere eşit muamelede bulunulması durumunda olumlu cevap verilebileceği açıklaması, Rum gazetelerinde geniş ölçekte yer buldu.

Fileleftheros “Akıncı Kendisine ‘Cumhurbaşkanı’ Olarak Davranılmasını İstiyor… Sergei Lavrov’un Yemek Davetini Reddetti” başlığıyla ön sayfasından duyurduğu haberini iç sayfasında “Başkan’la ‘Eşit Varlık’ İstiyor… Akıncı Lavrov’la Neden Görüşmeyeceğini İzah Ediyor, Alman Dışişleri Bakanı’na da Göndermede Bulunuyor…  Rusya’yla Bütün Diğer Ülkeler Gibi! İlişki İstiyor”  başlığıyla detaylandırdı.

Simerini “Lavrov Akıncı’yı Tanımıyor… İşgal Rejiminin Yükseldiği Düşünülmesin Diye İlke Tezi... Rus Dışişleri Bakanı Mustafa’ya Yeşil Hat’ta Buluşmayı Önerdi Ama O Konutunda Olmasını İstedi” başlığıyla manşete çektiği haberi iç sayfasında “Akıncı Kapıyı Yüzüne Yedi… Rus Dışişleri Bakanı İşgal Bölgelerindeki Konutunda Görüşmek İstemiyor Çünkü Resmi Açıklamaya Göre Böyle Bir Şey ‘KKTC’nin Tanınması Demek Olur” başlığıyla yayımlandı.

Alithia “Akıncı-Lavrov Görüşmesini Eşitlik Meselesi İptal Etti… Rus Dışişleri Bakanlığı Kıbrıslı Türk Liderle İşgal Bölgelerinde Olası Görüşme Resmi Tanıma Unsuru Olarak Algılanabileceğine İşaret Ediyor”  başlığını kullandı.

Politis haberi “Lavrov’un Davetine ‘Hayır’ Konusunda Kıbrıs Türk İzahı… Gerekçe ‘Eşitlik İlkesi’” ve Haravgi “Lavrov Akıncı ile Görüşmeyecek” başlığı altında özetledi.