Finlandiya Başbakanı Juha Sipila’nın Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile dünkü görüşmesi öncesinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastaiadis’i telefonla arayarak, Davutoğlu’na iletilecek mesajı olup olmadığını sorduğu ve Anastasiadis’in mesajını dünkü görüşmelerinde Davutoğlu’na ilettiği bildirildi.

Fileleftheros, “Lefkoşa’dan Ankara’ya Helsinki Aracılığıyla Mesaj… Finlandiya Başbakanı Başkan Anastasiadis’le Temas Kurdu” başlıklı haberinde, Sipila’nın, bu telefon görüşmesi nedeniyle, Davutoğlu’yla Helsinki’de gerçekleşen görüşmesinde, Anastasiadis’in “Türkiye, Kıbrıs sorununun çözüm anlaşmasına varılması için işbirliği yapsın” mesajının iletildiğini yazdı.

Habere göre Sipila, Davutoğlu ile düzenlediği basın toplantısında “Kıbrıs sorununa çözüm bulunması için gerçek bir fırsat var. Finlandiya on yıllardır yaptığı gibi, bu çabaya her türlü desteği verir. Türkiye’nin katkısı çok önemlidir” dedi.

Gazete Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami ve Rum dengi Andreas Mavroyannis’in dün yeniden bir araya gelerek belgelerde birbiriyle çelişen tezler olmaması için tezlerini teyit etmeyi sürdürdüklerini de yazdı.