Rum Sivil Havacılık Dairesi’nin, uçuş güvenliği denetçiliği konusunda başka Avrupa ülkelerinden hizmet alımına gidileceği belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Sivil Havacılık Dairesi’nin, denetçi istihdamının dondurulmasından kaynaklanan önemli bir boşluğun karşılanması için bu konuda hizmet alımına gideceğini yazdı.

Gazete Rum Sivil Havacılık Dairesi’nin, Avusturya, İrlanda ve İngiltere ile yaptığı temasların ilerlemiş düzeyde olduğunu da belirtti.

COBALT HAVAYOLLARI MİKROSKOP ALTINDA

Fileleftheros gazetesi aynı sayfa içerisinde Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın talimatının ardından, Sivil Havacılık Dairesi’nin, gerek son zamanlardaki Cobalt Havayolları uçaklarındaki arızalar gerekse uçuş güvenliği prosedürlerine ilişkin olarak ayrıntılı bir denetleme yaptığını yazdı.

Gazete elde ettiği bilgilere dayanarak yapılan denetleme sonucunda güvenlik boşluğunun bulunmadığının tespit edildiğini belirtti.

Öte yandan Alithia gazetesi Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın, karar vermek veya tavsiyede bulunmak için  Sivil Havacılık Dairesi’nin yapmış olduğu araştırmanın sonuçlarını bekleyeceğini yazdı.