Simerini gazetesi EDEK Başkanı Marinos Sizopulos’un dünkü açıklamasında, Schulz’un Akıncı’ya “Başkan” olarak hitap ettiğine işaret ederek “Hangi devletin?” sorusunu sordu.

“Schulz maalesef ilk kez siyasi usulsüzlükler yapmadı” iddiasında bulunan Sizopulos, Schulz’a bir protesto mektubu göndereceklerini belirterek, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i de benzer girişimlerde bulunmaya davet etti.

Sizopulos, Schulz’un Yunanistan’la ilgili yaptığı açıklamalar konusunda hayal kırıklığını dile getirdi.

Gazete, DİKO’nun Avrupa Parlamentosu’ndaki Milletvekili Kostas Mavridis’in, Schulz’a Akıncı’ya başkan olarak seslenmesi ve görüşmenin ardından yaptığı açıklamaları protesto ettiği bir mektup gönderdiğini yazdı. Habere göre Mavridis, bu tür açıklamaların bir Avrupa kurumunun başkanından gelmesinin üzücü olduğunu söyledi.

Gazete edindiği bilgilere göre Mavridis’in, Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu’nun önümüzdeki haftaki gerçekleştirilecek olan Schulz’un da davetli olduğu toplantıda konuyu gündeme getirme niyeti olduğunu yazdı.

Öte yandan Fileleftheros gazetesine göre EVROKO Başkanı Dimitris Silluris ise, Akıncı’nın Brüksel’de AB’nin müzakerelere katılımı ve çözümün birincil hukuku olarak tanınmasıyla ilgili yaptığı açıklamaların ne cesaret verici, ne de katkı sağlayıcı olduğunu iddia etti.

Sizopulos, bu açıklamaların eskilerden bir şeyleri hatırlattığını ve kendilerini düşündürmesi gerektiğini savunarak, Anastasiadis’i, çözümün, AB ilke ve değerlerine dayanması konusundaki talebini değiştirmemeye çağırdı.