Güney Kıbrıs’ı ziyaret etmekte olan AB Komisyonu İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu AB Komiseri Hristos Stilianidis’in dün, Rum Meclisi Dışişleri ve Avrupa Meseleleri Komitesi üyeleriyle görüştüğü bildirildi.

Politis gazetesinin haberine göre, komitenin Başkanı Averof Neofitu, Stilianidis’in gerek Güney Kıbrıs’ı, gerekse Avrupa’yı temsil ettiğini kaydederken, AB’ye de Avrupalı vatandaşların daha iyi bir geleceği olması için uluslararası tahriklerle mücadele etme çağrısı yaptı.

Gazete, Stilianidis’in Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru tarafından da kabul edildiğini ve görüşmede, Stilianidis’in Omiru’yu, AB Komiserliği çerçevesinde gerçekleştirdiği faaliyetlere dair bilgilendirdiğini yazdı.

OMİRU ABD’DEKİ RUM ÖĞRENCİLERİ DE KABUL ETTİ

Bu arada, Fileleftheros gazetesi de, Omiru’nun Stilianidis ile görüşmesi öncesinde, ABD’de öğrenim gören Rum öğrencileri kabul ettiğini yazdı.

Haberde, Omiru’nun öğrencileri Kıbrıs sorunundaki son gelişmelere dair bilgilendirdiği ve “Türk uzlaşmazlığı” nedeniyle hayal kırıklığı yaşadığını söylediği belirtildi.