Türkiye’den KKTC’ye su temin projesinin deniz geçişi aşamasının tamamlanması, bu çerçevede Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun KKTC’ye dün gerçekleştirdiği günübirlik ziyaret ve bu kapsamdaki açıklamaları Rum basınında geniş yer buldu.

Fileleftheros “Sudan Sonra Türkiye’den Enerji De Aktarılacak”  başlıklı haberinde, Veysel Eroğlu’nun KKTC’deki temasları sırasında, projeyle ilgili açıklamalarını şöyle yorumladı:

“Kıbrıslı Türk Lider Mustafa Akıncı Kıbrıs Türk toplumunu Türkiye’den vazgeçirmeye çalıştığı zamanda Ankara işgal bölgelerinin ve Kıbrıslı Türklerin ‘anavatana’ bağımlılığını güçlendirmek için çalışıyor.

Türkiye’den işgal bölgelerine su ve ikinci aşamada da elektrik enerjisi taşıma konusunda yapılan hareketler göstergedir. Hem de enerji konusu, Mari patlaması sonrasında olduğu gibi krizlerin göğüslenmesinde iki şebekenin bağlanması hedefiyle Kıbrıs sorunuyla ilgili teknik komiteler çerçevesinde görüşülürken.”

Haberi Simerini “Türkiye-İşgal Bölgeleri Arasında ‘Su Göbek Bağı’ İnşaatı Tamamlanıyor” başlığıyla aktardı.

Haravgi “Türkiye’den Su Bir Ay İçinde İşgal Altındaki Lefkoşa’da... Çözümden Sonra Da Barış Suyu... Türk Orman ve Su Bakanı ‘Su Barışa Hizmet Edecek Diyor” başlığını attı.

Alithia “Türk Bakan... ‘Çözüm Halinde Kıbrıslı Rumlara Su Verilecek’” başlığını kullandı.