Politis gazetesi: “BM’yi Bilgilendirmeyeceğiz” başlığı altında verdiği haberinde, Limasol’un “Zigi” (Terazi) bölgesi açıklarında denizin çeşitli yerlerine yıllar önce atılan patlayıcıların, bölgede doğal gaz yatırımlarının yapılması söz konusu olunca yeniden gündeme geldiğini, Rum hükümetinin ise BM’ye konu hakkında bilgi vermeme kararı aldığını yazdı.

Gazete, konuyu araştırması için 2013 yılında kurulan komitenin, Rum Bakanlar Kurulu’na verdiği yazılı raporda, “Limasol açıklarına gömülen büyük miktarda patlayıcıdan” söz ettiğini ancak  “BM’ye az miktarda patlayıcıdan bahsedilmesi” tavsiyesinde bulunduğunu yazdı.

Bu tavsiye üzerine ise Rum Savunma Bakanlığı’nın, Güney Kıbrıs’ın bu patlayıcılara ilişkin BM’ye bilgi verme zorunluluğu olup olmadığını araştırdığını, sonuç olarak BM’ye bilgi verme zorunluluğu bulunmadığının öğrenildiğini belirten gazete, Rum Bakanlar Kurulu’nun da BM’ye bilgi verilmemesi kararı aldığını vurguladı.

Haberde, patlayıcılar hakkında tüm ilgili birimler ve kamuoyuna bilgi verme yetkisinin savunma bakanlığına verildiğini de aktarıldı.