Rum kesiminde, Irak-Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) olası terör saldırılarından duyulan korku yüzünden alınan güvenlik önlemlerinin, uygulamaya konulmalarının iki ay sonrasında yeniden gözden geçirilecekleri; bununla birlikte bu iş için çok sayıda polis memuru görevlendirilmesinin tepkiye neden olduğu ifade edildi.

IŞİD’in tehditleri ortadan kalktığı düşünülmediğinden dolayı, önlemlerin kaldırılmasına gerek görülmediğini yazan Fileleftheros, yalnızca yüksek riske sahip yerlere koruma sağlanması için, bu önlemlerin yeniden gözden geçirilmesinin planlandığını bildirdi.

Lefkoşa Rum kesimindeki 40 olası hedefte polisin devriye gezdiğini yazan gazete, bu iş için 100’den fazla polis memuru görevlendirildiğini ve bu durumun polisin normal işleyişinde sorunlara neden olduğunu kaydetti.

Süpermarketler ve yabancı fast food restoranlarının dahi kolaçan edilmesinin, aşırı ve anlamsız bulunduğunu belirten gazete, ancak büyükelçilikler ve alışveriş merkezlerindeki önlemlerin yakın zamanda kaldırılmalarının ise mümkün olmadığını ifade etti.

Alınan önlemlerin aylık maliyetinin 150-170 bin Euro’yu bulduğunu da kaydeden gazete, Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı İonas Nikolau’nun niyetinin, önlemlerin Güvenlik Komitesi tarafından yeniden gözden geçirilmesi olduğunu ekledi.