Alithia gazetesine göre Rum Haber Ajansı’na (KİPE) konuşan Theodosiu,  iki toplum liderinin ortak çağrısının çok önemli olduğunu söyleyerek, açıklamalarda kayıplar konusuna verilen önceliğin bu insani konuyu doğru bir zemine yerleştirdiğini belirtti.

Liderlerin çağrısının olumlu bir adım olduğuna işaret eden Theodosiu, ancak bunun devamının gelmesi gerektiğini ifade etti.

Liderlerin kayıplarla ilgili ilk kez yaptığı ortak çağrının bir ilk adım olduğunu, ancak iki liderin ileri götürmesi gerektiği daha önemli unsurun, özellikle Türk ordusunun arşivlerinde bulunduğu bilinen mevcut bilgilerin değerlendirilmesi yönünde bir çağrı olduğunu söyleyen Teodosiu, kimsenin Türk ordusundan arşivlerine girip bilgiler toplanmasına izin vermesini istemediğini de belirerek, Türk ordusunun bu iş için kendi yetkililerini atayabileceği yönündeki düşüncesini dile getirdi.

Theodosiu, Türk ordusunun kayıplar konusunda bilgi verme kararı alması durumunda, kısa bir zaman dilimi içerisinde büyük bir ilerleme kaydedileceği değerlendirmesinde de bulundu.