Baf Havalimanı’nın, etrafındaki arazilerin istimlâk edilmesi suretiyle genişletilmesi çalışmaları bölgede çiftçilik yapan “Timi” (Dimi) köyü sakinlerinin tepkisiyle karşılaşmasına rağmen, bölgedeki arazilerin istimlâk edilmesi gerektiği yönünde bir ısrar hüküm sürdüğü belirtildi.

Rum Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Marios Dimitriadis’in, havalimanının bulunduğu Dimi bölgesindeki arazilerin istimlâk edilmesi gerektiği konusundaki görüşünde ısrarcı olduğunu yazan Haravgi gazetesi, Dimitriadis’in, bunun Hükümet ile Hermes şirketi arasındaki anlaşmada öngörülmekte olduğunu söylediğini belirtti.

Gazeteye göre Dimitriadis, yıllardır ekip biçmekte oldukları arazileri kaybedecek olan çiftçilerin güvence altına alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

İlgili haberlerde, havalimanının genişletilecek olmasından ötürü, bölgede çiftçilik yapan köy sakinlerinin arazilerini kaybedecek olmaları, bölgedeki Kıbrıslı Türklere ait arazileri kullananların kira sözleşmelerinin de sona erecek olmasının sorunlara neden olduğu yinelendi.