İngiltere, Suriye'deki DAEŞ hedeflerinin bombalanmasına izin veren tezkerenin parlamentoda kabul edilmesinin hemen ardından hava saldırısını gerçekleştirmesi ve İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne (RAF) ait uçakların Güney Kıbrıs'taki Ağrotur hava üssünden havalanması haberi Rum basınında geniş yer buldu.

Filelelftheros gazetesi, “DAEŞ, Ağrotur’dan Bombalandı” başlıklı haberinde, İngiltere’nin DAEŞ’e yönelik saldırılarına geniş bir şekilde yer verdi.

Gazete, Ağrotur hava üssünde İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne (RAF) ait Tornado tipi uçakların bulunduğunu; ayrıca Ağrotur hava üssünde Typhoon tipi uçakların da yoğun hareketliliğinin gözlemlendiğini yazdı.

Politis gazetesi ise ilgili haberi, “Ağrotur’daki Uçakların Motorları Isınıyor-Operasyonlar Başladı” başlıklarıyla aktarırken, İngilizlerin, savaş uçaklarının gelişlerini takip etmeleri için üs kapılarını medyaya açtığını da yazdı.

Gazete, 6 adet Typhoon, iki adet Tornado ve A400M tipi nakliye uçağın gelişinin canlı olarak verildiğini belirtti.

Alithia gazetesi, “İngilizler, Kıbrıs Üssünden Suriye’yi Bombalıyor”; Haravgi gazetesi, “Tornado Uçakları, Kıbrsı’tan DAEŞ’i Vuruyor”; Simerini gazetesi ise “Londra Suriye’yi De Vuruyor” başlıklarını kullandı