Alithia gazetesi ekonomi eki ve diğer gazetelere göre, Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası’nın yıllık toplantılarına katılmak için gittiği Washington’da açıklamalarda bulundu.

Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis, Rum ekonomisinin, beklenenden daha önce kendi ayakları üzerinde duracağını söyledi.

Troyka’nın, bu yıl içerisinde yeniden Güney Kıbrıs’a gelmeyeceğini dile getiren Yeorgiadis, Rum ekonomisinin bir kaç ay daha dayanabileceğini belirtti.

ABD’deki temaslarına da değinen Yeorgiadis, bu temaslarda, Rum Yönetimi’ne yönelik uluslararası güvenirliliğine dair itibarını geri almakta olduğunun yeniden teyit edildiğini ifade etti.

Habere göre Yeorgiadis, Washington’daki toplantılar çerçevesinde bir dizi temasta bulundu.

ANASTASİADİS’TEN ÇAĞRI

Alithia gazetesi ekonomi eki ve diğer gazetelere göre, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, ekonomi yürüyüşüne ilişkin olarak herkesin, sorumlu tavır sergilemesi gerektiğini ifade etti.

Ekonomideki duruma ilişkin dün gazetecilerin sorularını yanıtlayan Anastasiadis, hayranlığa, elverişli koşullara ve uluslararası piyasaların güvenine yol açacak bir süreçten de bahsederek, Troyka’dan kredi dilimi almaksızın birkaç ay dayanabileceklerini söyledi.

Anastasiadis, siyasi dinamiklere yönelik olarak ise, herkesin sorumluluklarını üstlenmesini istedi.