Troyka’nın güncellenmiş memorandumuna göre, Rum hükümetinin önümüzdeki aylarda kurumsal yükümlülüklerinin yerine getirilmesiyle ilgili prosedürlerin ilerlemesi amacıyla; “ışık hızıyla” hareket etmesi gerekeceği belirtildi.

Fileleftheros gazetesi manşete çıkardığı ve iç sayfalardan da geniş yer verdiği haberinde, Troyka’nın yaptığı 6’ıncı değerlendirmenin nihai metnini ele geçirdiğini yazdı ve bir dizi memorandum yükümlülüğünü yerine getirmesi için, Rum hükümetinin önünde, önümüzdeki altı ay içinde son bulacak bir yığın zaman takvimi olduğunu kaydetti.

Bunlardan bazılarının, yedinci kredi diliminin ödemesinin yapılması için ön koşul teşkil ettiğini de yazan gazete, güncellenmiş memoranduma göre, yetkililerin önümüzdeki aylarda KİT’lerin özelleştirilmesi ve takipteki alacakların düzeyinin takibiyle ilgili meseleler üzerinde çalışmaları gerektiğini anlattı.

Gazete, güncellenmiş memorandumun, kredilerin bir paket içerisinde toplanması ve menkul kıymet haline getirilmesine ilişkin yasanın Haziran sonuna kadar Bakanlar Kurulu tarafından onaylanması gerektiğine işaret ettiğini de ekledi.