Sivil toplum örgütü “Truth Now”un, Kıbrıs’ta “Gerçeklik Komitesi”nin kurulması amacıyla Kayıp Şahıslar Komitesi’nin görev ve yetkilerinin düzenlenmesi yönünde öneride bulunduğu belirtildi.

Politis gazetesine göre, “Truth Now”, Dünya Kayıplar Günü, ayrıca eski Rum Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli’nin (14 Ağustos 1974’te EOKA¬B militanları tarafından gerçekleştirilen katliamlar için Kıbrıslı Türklerden özür dilemesi) kamuoyu önündeki söylemleri nedeniyle bir açıklama yaparak, “toplumlararası çatışmanın sonucu olarak Kıbrıs halkının yıllardır katlandığı bu açık acının göğüslenmesi için çeşitli tercihler ve farklı şekillere yönelik son günlerde söylenenlere” ilişkin memnuniyetini dile getirdi.

“Truth Now” ayrıca, Kıbrıs’ın tamamında etkili bir araştırmanın yapılması için Kayıp Şahıslar Komitesi’nin görev ve yetkilerinin düzenlenmesine ilişkin önerisini de yineledi.

Kayıp Şahıslar Komitesi’ndeki Rum Kıbrıslı Üye Nestoras Nestoros ise, gazeteye konuyu yorumlarken, bu tür öneriler için uygun bir zaman olmadığını ifade etti.

Nestoros, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin, belirli hedeflere sahip olduğunu söylerken, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin, 9 kazı ekibinin çalışmalarının sürekli gelişim halinde bulunduğunu dile getirdi.