Rum Tiyatro Örgütü Başkanı Yannis Tumazis, bazı Rum siyasi partilerinin “Sofoklis’in Antigoni” oyununun 28 Eylül’de Salamis Antik Tiyatrosu’nda sahnelenecek olmasına tepki göstermelerinin ardından, konu hakkında açıklamada bulundu.

Tumazis, Alithia gazetesine yaptığı açıklamada, Salamis Antik Tiyatrosu’nda bu yıl sahnelenecek oyunun da kültürle ilgili İki Toplumlu Teknik Komite’nin çatısı altında gerçekleştirileceğini ve bunun geçen yıl aynı yerde sahnelenen “Evripidis’in Hippolitos” oyunuyla hiçbir farkı olmadığını dile getirdi.

Açıklamasında, Teknik Komitelerin bugün ortaya çıkan bir şey olmadıklarını, Teknik Komiteler konusunda 2006 yılında mutabakata anımsatan Tumazis, Rum Tiyatro Örgütü’nün, ilgili mevzuat uyarınca, kültürü bütün Kıbrıs topraklarında tanıtma görevine sahip olduğunu ve “sahte devletin tanınmasıyla herhangi bir ilişkisi olmadığını” ifade etti.

Açıklamasında “(Salamis’e) geçtiğimiz yıl olduğu gibi, iki Yunan Tiyatrosuyla birlikte, ev sahibi olarak gideceklerini ve bunun ilk kez Yunanistan tiyatrolarıyla ortak bir prodüksiyondan ibaret olacağını” dile getiren Tumazis, bu tür etkinliklerin amacının karşılıklı anlayış ve saygı ruhunun yaratılması olduğunu belirtti.

Oyunun sahnelenmesi sırasında Türkçe ve İngilizce üst yazı olacağını da dile getiren Tumazis, oyuna girişin de ücretsiz olacağını sözlerine ekledi.