Haravgi gazetesine röportaj veren Tuncay, Hristiyan/Müslüman veya küçük/büyük ayrımı yapmadan kültürel mirasa ait tüm eserleri ortak kültür addettiklerini ve bu eserlerin korunması gerektiğini vurguladı.

Habere göre Tuncay, eserlerin işbirliği dili içerisinde korunduğunun altını çizerken, yaptıkları çalışmanın, Kıbrıslı Türkler ile Rumlar arasındaki güvene katkıda bulunabileceğine inandığını belirtti.

Gerek AB’den, gerekse Kıbrıslı Türk ve Rum kurumlar tarafından aldıkları maddi destekten de bahseden Tuncay, bu katkılardan dolayı teşekkürlerini sundu.

Tuncay, “Eğer bana fırsat verilseydi, liderlerden, temsil ettikleri topluma, adadaki kültürel mirasın korunması için özen ve saygı göstermeleri için çağrıda bulunmalarını isterdim” dedi.

Geçmişte, kültürel farklılıkların, Kıbrıs’taki çatışmaların ana sebebi olduğunu belirten Tuncay, yaptıkları işle, kültürel mirasın çatışmak yerine birleştirebileceğini gösterdiklerini ifade etti.

Tuncay, Avrupa Parlamentosu tarafından kendisine ve komitenin Kıbrıslı Rum Eşbaşkanı Takis Hacıdimitriu’ya verilen Avrupa Vatandaşlık Ödülü’nün, sadece kendilerine değil, komitede faaliyet gösteren herkese verildiğini ve bu ödülle, komitedeki Kıbrıslı Türk ve Rum üyeler arasındaki işbirliği ilişkisinin başarıya ulaştığının teyit edildiğini de söyledi.