Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu’nun, dün, Brüksel’de gerçekleştirilen toplantısında Türk yetkililerin Türkiye’nin bazı müzakere başlıklarının açılmasını gündeme getirdikleri, Rum AP milletvekillerinin ise Türkiye’nin AB katılım sürecinin devam edemeyeceğini savundukları bildirildi.

Simerini gazetesi: “Kıbrıs’ın MEB’i Yakıyor – Türkler AP Kararına Yanıt Verecek” başlıkları altında verdiği haberinde, dün Brüksel’de toplanan Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu toplantısında Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde (MEB) gerçekleştirilen Türk faaliyetlerinin Türkiye’nin AB’ye katılım politikasında sorunlara yol açtığını iddia etti.

Gazete, söz konusu toplantıda Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’indeki faaliyetlerin ve bu konuda hazırlanması gündemde olan AP karar tasarısına ele alındığını, toplantıya katılan Türk yetkililerin AP karar tasarısına sert tepki gösterdiklerini belirtti.

Türkiye’nin, 23 ve 24 numaralı müzakere başlıklarının açılmasını talep ettiğini belirten gazete, Türkiye AB Bakanı Volkan Bozkır’ın da AP tasarısını eleştiren açıklamalarına da yer verdi.

Habere göre, Komisyon toplantısında söz alan Rum AP Milletvekilleri Eleni Teoharus, Takis Haciyeorgiu ve Kostas Mavridis, sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti”ni tanımadığı ve sözde MEB’ini ihlal etmeyi sürdürdüğü sürece, Türkiye’nin AB katılım sürecinin devam etmesinin söz konusu olamayacağını iddia ettiler.