Türkiye’de İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 2,5 kilo kokainle yakalanan Kıbrıslı Rumun, tutulduğu Maltepe Cezaevinde aynı hücrede kaldığı Yunan tutuklu aracılığıyla mesaj gönderdiği haber verildi.

Politis gazetesi, isminin baş harfleri K.N. olan Kıbrıslı Rumla aynı hücrede kalan Yunan tutuklunun, Kalamata’da kalan annesine Kıbrıslı Rum ile ilgili bilgiler verdiğini belirtti.

Habere göre Yunan tutuklunun annesi de, Politis gazetesiyle temasa geçerek oğlunun kendisine aktardıklarını anlattı.

Annenin anlattıklarına göre, K.N’nin Türkiye’de ne kadar süre tutuklu kalacağını ve yakınlarıyla ne zaman iletişime geçeceğini bilmediğini belirten Yunan tutuklu, K.N’nin, Maltepe Cezaevinde Türk olmayanların tutulduğu bölümde kaldığı bilgisini vererek, orada Yunanca konuşan birçok Yunan ve Arnavutun bulunduğunu aktardı.

K.N’nin, Türk polisler ya da gardiyanlar tarafından dövülmediğini de vurgulayan Yunan tutuklu, Kıbrıslı Rumun bazı sağlık sorunlarının olduğunu ve testler yapılmak üzere sık sık hastaneye götürüldüğünü belirtti.

Yunan tutuklunun anlattıklarına göre, K.N, testlerin sonuçlarının ne olduğunu ve neden sık sık hastaneye götürüldüğünü bilmiyor.

Yunan tutuklu, K.N’nin telefon görüşmesi yapamadığını ancak en kısa sürede yakınlarıyla iletişime geçeceğini belirterek, endişelenmemelerini istedi.