Fileleftheros gazetesi “Yüzyılın Projesi Su Sızdırıyor” başlıklı haberinde, yüzyılın projesinin KKTC’de tepkilere sebep olduğunu öne sürdü.

Projenin maliyeti ve çevreye etkileri konusunda bazı kuşkuların dile getirilmekte olduğunu yazan gazete, projenin tamamlanmasının ardından suyun idaresine ilişkin “menfaatler” arasında bir savaşın sürdüğünü iddia etti.

Gazete, Rum Haber Ajansı’nın (KİPE) derlediği haberi okuyucularına iç sayfalardan “Yüzyılın Projesine İlişkin Kuşkular- Türkiye’den Su Getirilmesi Konusunda İşgal Altındaki Bölgelerde Birçok Tepki- Çevresel Etkiler” başlıklarıyla aktardı.

Gazete haberinde, Türkiye Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü KKTC Su Temin Projesi Müdürü Birol Çınar, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ve Kıbrıs Türk Biyologlar Derneği Başkanı Dilge Özerdem’in KİPE’ye açıklamalarına da yer verdi.

Öte yandan, Rum Çevre Komiseri İonas Panayotu da proje konusundaki açıklamasında, bunun faydasından çok, kötü etkilere sahip olan bir proje olduğunu iddia etti.

Haber Simerini gazetesinde “İşgal Altındaki Bölgelerdeki Su Bölüyor… Türkiye’den Su Getirilmesinin Faydaları Reddediliyor- Çevresel ve Siyasi Boyut”; Alithia gazetesinde ise “Yüzyılın Projesi Tamamlanıyor- Türkiye’den Su Getirilmesinin Faydası Tartışmalı” başlıklarıyla yer aldı.