Fileleftheros gazetesi “Su Geldi, Elektrik Aranıyor” başlıklı haberinde, projenin uygulanması ve pompa istasyonlarını çalışmasıyla birlikte elektrik enerjisine olan ihtiyacın artacağını ve bu nedenle Rum Elektrik İdaresi AİK’ten elektrik talep edilmesinin beklendiğini iddia etti.

Gazete “Su İşgal Bölgelerine Ulaştı” başlığıyla iç sayfadan geniş yer verdiği haberinde ise, “konu hakkında bilgisi bulunan kaynakların”, “teknik meselelerin haricinde, projenin hayata geçmesiyle, elektrik enerjisine olan ihtiyacın artacağını ifade ettiklerini” aktardı.

“Türk tarafının, elektrik şebekelerinin birleştirilmesi konusunda müzakerelerde varılan anlaşmayı hızlı bir tempoyla ileriye götürmesinin sebebinin bu olduğunu” iddia eden gazete, bu gidişata yönelik olarak, biri Larnaka, biri de Athalassa olmak üzere iki deneme yapıldığını öne sürdü.

Üçüncü bir testin de başka bir bölgede yapılacağını ifade eden gazete, devamla Rum Yönetimi’nin projenin hayata geçirilmesiyle ilgili bütün adımları takip etmekte olduğunu ekledi.

Haber Simerini gazetesinde “Türkiye’den Su Geldi… Erdoğan Su Hattıyla İlgili Tören İçin İşgal Bölgelerine Gidecek”, Alithia’da “Türkiye’den Gelen Su Girne’ye Ulaştı”, Politis’te “Erdoğan’dan Açılış… Türkiye’den Gelen Su Girne’ye Ulaştı”, Haravgi’de ise “Türkiye’den Su Geldi” başlığıyla yer buldu.