Mültecilerin Türkiye’nin Mersin ilinden Güney Kıbrıs’a sürat botuyla getirildiğini iddia eden Alithia gazetesi, tutuklanan 9 kişiden birinin, mültecileri Güney Kıbrıs’a götürdüğü iddia edilen Türk’ün işbirlikçisi olduğunu ve polisten kaçmaya çalışırken ayağından yaralandığını yazdı.

Gazete, bahsi geçen kişinin yaralanması üzerine hastaneye götürüldüğünü ve ayağından ameliyat edildiğini kaydederken, şahsın Güney Kıbrıs’ta ikamet ettiğini ve 15 mültecinin kıyıya yaklaşmasına, işaretlerle yarcım ettiğini belirtti.

Tutuklanan 8 mülteciden dördünün, daha önce Güney Kıbrıs’a gittiğinin ve yasadışı mülteci oldukları gerekçesiyle sınır dışı edildiğinin belirlendiğini yazan gazete, mültecilerden birinin de böbrek rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi altında bulunduğunu kaydetti.

Haberde, diğer dört mültecinin ise, “Köfünye”deki (Geçitkale) siyasi sığınmacılar misafirhanesine götürüldükleri ifade edildi.

Gazete, üçü kadın dördü çocuk olmak üzere 7 mültecinin de, kıyıya gelen bir araçla bölgeden alındığına dair bilgiler bulunduğunu ve mültecilerin getirildiği sürat botunun bulunamadığını yazdı.

Habere göre, olayla ilgili polis soruşturması devam ediyor.

KKTC’DEN LARNAKA’YA SOMALİLİ MÜLTECİLERİN GEÇTİĞİ İDDİA EDİLDİ

Gazete, bir diğer haberinde ise, 15 yaşındaki iki Somalili mültecinin, salı gece yarısı Larnaka Polis Müdürlüğü’ne başvurduklarını ve Rum Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından koruma altına alındıklarını yazdı.

Haberde, iki çocuğun polise verdikleri ifadede, bir ay önce Somali’den ayrılarak KKTC’ye geldiklerini ve buradan da, bilinmeyen bir şahıs tarafından alınarak Larnaka’ya getirildiklerini, akabinde de yaya olarak polis müdürlüğüne geldiklerini iddia ettikleri belirtildi.