Türkiye’nin Rusya ve İsrail’le ilişkilerindeki canlanmanın, Rum turizmini, İngiltere’nin AB’den çıkmasından daha çok etkileyeceği haber verildi.

Fileleftheros “Turizmde Rus Sorunu… Brexit’ten Etkiler Beklerken Moskova’dan Geliyor” başlıklı haberinde Rum Turizm Kurumu’nun (KOT) dün sektör sendikaları ve seyahat acenteleri birliği (ACTA) ile yaptığı geniş ölçekli değerlendirme toplantısında varılan saptamalara yer verdi.

Habere göre Türkiye’nin Rusya ve İsrail’le ilişkilerinin canlanması nedeniyle Rum turizminin, Rus piyasasından göreceği potansiyel sorunların, İngiltere’nin AB’den çıkışından çok daha direkt ve daha endişe verici olabileceğine vurgu yapıldı.

İngiliz turistlerin Güney’e gidişlerini en azından bu yıl etkilemeyeceği, sadece elde edilecek gelirde azalma olabileceği değerlendirilen toplantıda Türkiye-Rusya ilişkilerinin canlanması, Rusya’nın çeşitli kentlerinden Türkiye’deki çeşitli destinasyonlara charter uçak seferlerinin salı gününden itibaren yeniden başlayacak olmasının etkilerinin Eylül ve Ekim itibarıyla direkt görüleceğine dikkat çekildi.

Buna gerekçe olarak da İngilizlerin aksine Rusların daha çok son anda karar veren turistler oldukları ve Güney Kıbrıs’a gitmek niyetinde olsalar bile önümüzdeki aylarda karar değiştirip Türkiye’ye yönelebilecekleri gösterildi.