AB’nin Türk vatandaşlarına “Schengen” üyesi ülkelerde vizeyle girişin kaldırılması yönünde aldığı tavsiye kararının ardından Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz’ın “sürecin durduğu” yönündeki açıklaması Rum basınında geniş yer buldu.

Fileleftheros gazetesi, “Erdoğan’ın Vizeleri Havaya Uçtu – Avrupa Parlamentosu ve Ankara ‘Terör Yasası’ Koşulu Konusunda Görüş Ayrılığına Düştüler” başlıkları altında geniş yer verdiği haberinde, Türkiye ve AP’ın Türk vatandaşlarına vize serbestisi sağlanması için koyduğu koşullar konusunda uzlaşamadıklarını yazdı.

Gazete, Türkiye AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ın dün AP Başkanı Martin Schulz’la gerçekleştirdiği görüşme ve sonrasında yapılan basın açıklamasına geniş yer vererek, Türkiye’nin vize koşullarından biri olan “terörizmle mücadele yasasının” değiştirilmesini kabul etmediğinin altını çizdi.

Haberde, Kıbrıs Rum tarafının tüm koşulların Türkiye tarafından yerine getirilmesinde ısrarcı olduğu vurgulandı.

Politis gazetesi ise konuya ilişkin haberini, “Vizelere AP’den Fren” başlığı altında verirken Bozkır-Schulz görüşmesinin sonuçlarını yansıttı.

Gazete, ayrıca, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun AP Avrupa Birleşik Solu Başkanı Gabi Zimmer’e mektup gönderdiğini ve mektubunda Türkiye’nin diğer üçüncü ülkelerden farklı bir muameleye tabi tutulamayacağı görüşünü ilettiğini yazdı.

Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttı:

Alithia: “Schulz Türklere Vizeyi Frenledi”; Simerini “Vize’nin Kaldırılmasını Dondurdular”; Haravgi: “AB-Erdoğan’dan Anlaşma Konusunda Karşılıklı Baskılar”.