Fileleftheros “Ege’de Rus Şirketinden Sismik araştırma... Türk Taleplerine Set Çekiliyor” başlıklı haberinde Rus şirketinin Ege’deki faaliyeti ile “Ankara’nın Yunanistan’ın egemenlik hakları aleyhine taleplerine set çekileceği” yorumunu yaptı.

Gazete Rus haber ajansı Ria Novosti’ye dayandırdığı haberinde “Rus şirketin yapacağı sismik araştırmaların engellenmesi halinde Rusya ile Türkiye arasında sürtüşme olacak ki bu Ankara’nın istemeyeceği bir şeydir. Bu çifte hedefi olan bir anlaşmadır. Hem Ege’deki egemenlik haklarımız güvence altına alınıyor, hem de enerji yataklarının değerlendirilmesi için yeni koridorlar açılıyor” ifadesine yer verdi.

Gazeteye göre “OAO Rosgeologia” Genel Müdürü Roman Panov ve Yunan şirketinin başkanının (adı verilmedi) Üretim Yeniden Yapılandırma, Çevre ve Enerji bakanı Panayotis Lafazanis ile kısa süre önce yaptığı görüşmede, Yunanistan ve Rusya’nın jeolojik hidrokarbon araştırmaları alanında işbirliğine karar verildi. Bu çerçevede iki tarafın faaliyetlerinin koordinasyonu için Rus-Yunan ortak çalışma grubu kurulacak.