Rumlar, Avrupa kurumsal organlarının Türkiye’ye kayıplar konusunda baskı uygulamasını istedi.

Haravgi gazetesi, Rum Meclisi Göçmenler Komitesi heyetinin, Avrupa Parlamentosu (AP) Sivil Özgürlükler, Adalet ve İç İşler Komitesi’nde gerçekleştirilen oturumda, Türkiye’nin kayıplar konusunda arşivlerini açması ve Kayıp Şahıslar Komitesi’nin çalışmalarının tamamlanması için Türkiye’ye baskı yapması isteklerini dile getirdiğini aktardı.

Yapılan açıklamaya göre, Göçmenler Komitesi Başkanı Skevi Kukuma, konuşmasında, Türkiye’nin ordu arşivlerindeki bilgileri vererek ve askeri olarak nitelendirilen bölgelerde kazılar yapılmasına müsaade ederek, işbirliği yapmayı reddettiği için son üç yıldır sonuç getirici kazıların sayısının azaldığını savundu.

Kayıp Şahıslar Komitesi’nin yaptığı işin önemine vurgu yapan Kukuma, AB’ye de ekonomik katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Sivil Özgürlükler, Adalet ve İçişleri Komitesi Başkanı Claude Moraes ise Kıbrıs’ın kayıplar konusunun önemine işaret ederek, kendisini kayıp cenazelerine katıldığını belirtti ve komitenin diğer üyelerine bunu yapmaları tavsiyesinde bulundu.