Ukrayna, Avrupa Birliği’nin Rusya Federasyonu’na uyguladığı yaptırımların kaldırılması için çağrıda bulunma kararı alan Rum Meclisi’ni kınadı.

Rum haber sitelerinde “flaş” olarak yayımlanan Rum Haber Ajansı kaynaklı habere göre, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı  Rum meclisini yazılı açıklamayla kınadı ve hukuki bağlayıcılığı olmamasına karşın kararın benimsenmiş olmasının endişe yarattığını kaydetti.

Bakanlık açıklamasında, “Kıbrıslı milletvekilleri uluslararası hukuka dayanan devletlerarası ilişkilerin temel ilkesini görmezden geliyor. Böyle bir tutum saldırganın hareketlerine dolaylı destekten başka bir şey değildir” ifadesine yer verildi.

AB’nin kısa süre önce Rusya Federasyonu’na uyguladığı yaptırımları genişlettiği hatırlatılan açıklamada, “AB’nin bu kararını destekleyen Kıbrıs Cumhuriyeti hükümetinin uluslararası hukuka bağlı kalmasını, Avrupa ilkelerine saygı göstermesini ve Ukrayna’ya karşı Rus saldırganlığının durdurulması yönündeki uluslararası çabalara desteğini sürdürmesini bekliyoruz” denildi.