Uluslararası “Denizci Kıbrıs 2015” Konferansı’nın, yaklaşık 30 ülkeden 700 civarında katılımcıyla Limasol’da gerçekleştirilmekte olduğu ve konferans çerçevesinde konuşmalar yapıldığı haber verildi.

Simerini gazetesi “Denizcilik Kalkınma İçin Katalizör” başlıklı haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, konferansta, Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Marios Dimitriadis tarafından okunan konuşmasına yer verdi.

Buna göre, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde (MEB)” hidrokarbon yatakları tespit edilmesinin, ülke ve ekonomi için yeni perspektifler meydana getirdiğini dile getiren Anastasiadis, bunun aynı zamanda gerekli sinerji ve fırsatları yaratarak, Rum denizciliğinin ufuklarının genişlemesine yol açtığını söyledi.

Gazeteye göre, konferansta yaptığı konuşmada, bugün Güney Kıbrıs’ın, uluslararası bir denizcilik gücü aynı zamanda meşhur bir denizcilik merkezi olduğunu öne süren Anastasiadis, son yıllarda yaşanan ekonomik krize rağmen, denizcilik şirketlerinin, faaliyetleri için merkez olarak Güney Kıbrıs’ı tercih etmeyi sürdürdüklerini belirtti.

Anastasiadis, denizcilik sektörünün, Rum ekonomisinin iyileşmesinde oynadığı role de atıfta bulundu.

Gazeteye göre Anastasiadis, denizcilik endüstrisinin, Rum ekonomisinin önemli bir bölümünü oluşturduğunu, aynı zamanda yeni bir ekonomik kalkınma için de katalizör olduğunu sözlerine ekledi.

Habere göre, Rum Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Marios Dimitriadis ise konuşmasında, hükümetin, ülkedeki denizcilik endüstrisinin güçlenmesine yardımcı olma konusundaki kararlılığına vurgu yaptı.

Gazete, Uluslararası Denizcilik Örgütü Genel Sekreteri Koji Sekimizu’nun da konferansın katılımcıları arasında bulunduğunu ekledi.