“Unite Cyprus Now” grubu, Rum Adalet Bakanlı Yonas Nikolau’ya gönderdikleri mektupta,  5 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen bir gösteri çerçevesinde sınır kapılarının 2-3 saat kapandığını belirterek izahat istedi.

Fileleftheros gazetesi, “Unite Cyprus Now” grubu üyelerinin Rum Adalet Bakanı Yonas Nikolau’ya gönderdikleri mektupta, gösteriler gerçekleştiren vatandaşların sınır kapılarını geçişlere kapatmasının yasal olup olmadığı konusunda izahat istediğini yazdı.

Habere göre, gruptan yapılan açıklamada, sınır kapılarının geçişlere kapatılmasıyla diğer vatandaşların haklarının engellendiğine vurgu yapıldı.
Öte yandan Alithia gazetesi ise, Rum Polisi Basın Subayı Andreas Angelidis’in konuya ilişkin gazeteye yaptığı açıklamada, her zaman yasallık çerçevesinde ve vatandaşların güvenliği öncelik alınarak hareket edildiğini iddia ettiğini yazdı.

16 KİŞİ HAKKINDA MAHKEME SÜRECİ

Angelidis, söz konusu gazetede yer alan bir makaledeki iddialara da yanıt vererek, Güney Kıbrıs’ta Kıbrıslı Türklere yönelik şiddet olaylarına ilişkin yürüttükleri işlemlere de değinerek, araçlarına saldırıldığı şikayetinde bulunan 3 Kıbrıslı Türk’ün davaları hakkında soruşturmanın tamamlandığını ve 16 kişi hakkında mahkeme sürecinin başlatıldığını belirtti.

GEÇİŞLERDE SIKIŞIKLIK KONUSU

Angelidis ayrıca, “birkaç ay önce” Güney Kıbrıs milli takımının maçını izlemek isteyen Kıbrıslı Türklerin ayrı tribünde oturtulmalarının saha güvenliğinin kararı olduğu şeklindeki açıklamasını hatırlatırken, “Ayios Demetios” (Metehan) sınır kapısında sıkışıklık yaşanmasına sebep olan tek kontrol noktası uygulamasına da değindi.

Angelidis, bu konuda daha önce de açıklama yapıldığını vurgularken, Rum polisinin sorununun çözülmesi için birçok kez çeşitli önerilerde bulunduğunu ancak dayanaklı sebeplerden ötürü bu önerilerin hayata geçirilemediğini savundu.