Ürdün Başbakan Vekili Dışişleri Bakanı Nasser Judeh’in dün Güney Kıbrıs’a gittiği ve Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile görüştüğü bildirildi.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Rum mevkidaşı Kasulidis ile dün bir görüşme gerçekleştiren Ürdün Dışişleri Bakanı Judeh’in, Rum büyükelçiler toplantısında da konuştuğunu yazdı.

Habere göre, Judeh yaptığı açıklamada, Ürdün, Güney Kıbrıs ve Yunanistan arasında işbirliği olanaklarını ele aldıklarını belirterek, üç ülke arasında turizm, enerji ve bölgesel güvenlik gibi konularda da işbirliği yapılabileceğini belirtti.

Judeh, Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde (MEB) yer alan “Afrodit” parselinde işbirliği konusunun ise hem ikili, hem de Yunanistan’ın katılımıyla üçlü düzeyde devam ettiğini belirtti.

Doğal gaz araştırma ve ihraç etme konusunun daha geniş kapsamlı çabalar gerektiğini vurgulayan Judeh, doğru yolda bulunduklarını ifade etti.

Judeh, ayrıca, Ürdün’ün Güney Kıbrıs’ta büyükelçilik açma niyetini de dile getirdi.

Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis ise, Brüksel’de bakanlar düzeyinde gerçekleştirilen üçlü görüşme ve akabinde Nisan ayında dışişleri genel müdürlerinin görüşmesi sonrasında, elle tutulur sonuçların açıklanması amacıyla tarafların üzerilerine düşeni yapmaları gerektiğini ifade etti.

Gazete, Judeh’in Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile de bir araya geldiğini yazdı.