Fileleftheros gazetesi “Gençlerimiz Çıkmazda Mahsur” başlığıyla verdiği haberinde, Lefkoşa Üniversitesi öğretim görevlisi Yorgos Kendas’ın, IMR şirketinin yaptığı gençlerde kötü alışkanlıklar konulu anketin sonuçlarıyla ilgili yorumlarını aktardı.

Ankete göre, gençlerin yüzde 30’unun uyuşturucunun bir çeşidini denediğini, yüzde 85’inin alkol kullandığını, yüzde 50’sinin sigara içtiğine işaret eden Kendas, gençlere yardım için sunulan hizmetlerin ikna edici olması gerektiği üzerinde durdu.

Alkol konusunda her 10’kişiden 2’sinin yardım için başvuruda bulunduklarını ifade eden Kendas, gençlerin yüzde 30’unun yardım için kurumların bulunduğunu bildiğini, ancak hakkında çok fazla bir şey bilmediğini, her 10 kişiden 2’sinin bu kurumların yeterince yardımda bulunmadığını ve sadece her 10 kişiden 1’inin kurumların yeterince yardımda bulunduğunu söylediğini belirtti.

Uyuşturucu konusunda ise her 2 kişiden 1’inin uyuşturucu kullanan kişiler bildiğini ve bunlardan 10’da 3’ünün yardım için başvuruda bulunduğunu söylediği bilgisini veren Kendas, bunun, uyuşturucu kullanan ve yardım istemeyen pek çok kişinin var olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

Yardım için başvuruda bulunanların 10’da 2’sinin kendilerine yardımda bulunulduğunu söylediğini belirten Kendas, her 10 kişiden 3‘ünün bu kurumlar hakkında pek bir bilgi sahibi olmadığını, her 10 kişiden 3’ünün bu kurumların yeterince yardımda bulunamadığını ve yüzde 23’ünün bu kurumların birçok kişiye yardımcı olduğunu söylediğini belirtti.

Kendas, eldeki verilere göre bu kurumların yeterlikleri konusunda gençler arasında güçlü bir inancın bulunmadığına dikkat çekti.