Larnaka’nın Kalo Xorio (Vuda) köyü sakinleri, köylerinde RMMO’nun atış alanı bulunmasından ve atış alanında kapasitesinin üzerinde menzile sahip silahlar kullandığı yolundaki bilgilerden rahatsızlık ve endişe duyuyor.

Politis “Atış Alanı Kabus” başlıklı haberinde Vuda sakinlerinin Larnaka bölgesi milletvekillerinin de katılımıyla Salı gecesi yaptıkları toplantıda, atış alanında meydana gelen şiddetli patlamalar nedeniyle evlerinin zarar gördüğünden ve köydeki kanser vakalarında artış yaşandığından şikayet ettiklerini yazdı.

Habere göre RMMO’nun, atış alanının kapasitesinin çok üzerinde menzile sahip silahlar kullandığı bilgileri  nedeniyle güvenlik kaygılarını da ortaya koyan köy sakinleri, her gün tarlalarında patlamamış mermiler bulduklarından ve bu mermileri, hayatlarını tehlikeye atarak, kendi elleriyle toplayıp attıklarından yakındılar.

Toplantıda Vuda atış alanıyla ilgili soruna çözüm bulunması için Rum Meclisinin ilgili komitesi ve Rum Savunma Bakanlığı’na gönderilmek üzere bir mektup hazırlandı.