Fileleftheros gazetesi “Washington Adil Çözümü Destekliyor” başlıklı haberinde, Nuland’ın “Lefkoşa’da” birçok görüşme yapacağını ve bu kez KKTC’ye de geçeceğini yazdı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın dün Nuland’ın adaya gerçekleştireceği ziyaretin programını açıkladığını kaydeden gazete, Nuland’ın, şu an bir forma katılmakta olduğu Ukrayna’nın başkenti Kiev’den Kıbrıs’a geleceğini ifade etti.

Gazete, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına dayanarak, Nuland’ın 14–15 Eylül tarihlerinde “Lefkoşa’yı” ziyaret ederek, burada “Amerikan-Kıbrıs ilişkileri, aynı zamanda bölgesel meselelerin daha fazla ileriye götürülmesini ele almak için, üst düzey Kıbrıslı yetkililerle görüşeceğini” ifade etti.

Gazete, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Nuland’ın, “Amerika’nın Kıbrıs sorununun adil ve kalıcı çözümünü desteklemeye devam ettiğini iletmek için, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum liderle bir araya geleceğini” de aktardı.

Gazete, Nuland’ın adada olacağı süre içerisinde, iki toplumdan sivil toplum örgütleriyle bir araya geleceğini de belirtti.

Öte yandan gazete, “o dönem Kıbrıs’a uğrayarak, 11 Eylül 2014 ortak açıklamasına varılmasında role sahip olan Nuland’ın, hem Lefkoşa, hem de Ankara ile açık iletişim halinde olduğunu” ekledi.