AB’nin Çevre, Denizcilik ve Balıkçılıktan Sorumlu Komiseri Karmenu Vella’nın Güney Kıbrıs’ta temaslarda bulunduğu bildirildi. 

Alithia gazetesine göre Vella, Rum Tarım Bakanı Nikos Kuyalis ile bir araya geldi. 

Kuyalis yaptığı açıklamada, Vella ile çok yapıcı bir görüşme yaptıklarını ifade etti. 

Güney Kıbrıs’la ilgili tüm konuları görüştüklerini söyleyen Kuyalis, Vati ve Koçiati’deki yasadışı çöplüklerin işleyişinden ortaya çıkan sorunları da ele aldıklarını belirtti. 

Kuyalis, Komiser Vella’nın, Güney Kıbrıs’a “Goshi”deki (Üçşehitler) çöplüğün sorunlarının çözülmesi için zaman tanınacağı teyidinde bulunduğunu söyleyerek, bu şekilde yasadışı çöplüklerin işleyişinin sonlandırılabileceğini belirtti.  

Fileleftheros gazetesi, bu gelişme üzerine Brüksel’in Güney Kıbrıs’a atık yönetimi konusunu çözmesi ve para cezası almaktan kurtulması için son bir şans daha verdiği yorumunda bulundu. 

KOMİSER, ANASTASİADİS VE DİĞER YETKİLİLERLE DE GÖRÜŞTÜ 

Haberde, Komiser Vella’nın Rum Yönetimi Başkanı Nikos  Anastasiadis’le de görüştüğü belirtildi. 

Gazeteye göre görüşmede Anastasiadis, Kıbrıs sorunu ile ilgili bilgiler, Vella ise çevre, deniz ve balıkçık konularıyla ilgili bilgiler verdi. 

Vella, adadaki temasları çerçevesinde Rum Meclisi Başkan Vekili Adamos Adamus ve Rum Meclis Çevre ve Dışişleri Komiteleri yetkilileriyle de bir araya geldi.