Simerini gazetesi ve diğer gazeteler, söz konusu arsanın, Lefkoşa’nın Rum kesiminde ikamet etmekte olan yaşlı bir çifte ait olduğunu ve bu arsanın, yine aynı çift tarafından mesleki amaçlar için şüphelilerden birine kiralandığını yazdı.

Yaşlı çiftin daha sonra, kendilerinin rızası olmadan bu arsanın, arsayı kiraladıkları kişinin üzerine geçtiğini tespit etmesi üzerine polise başvurduğunu yazan gazete arsanın, Tapu Dairesi’ne sunulan sahte kimlik ve diğer belgelerle satıldığını belirtti.

Habere göre olayla ilgili olduğu düşünülen 56 ve 57 yaşındaki iki Kıbrıslı Rum’un dün, haklarında sekiz gün tutukluluk emri veren, Limasol Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

DİĞER DOLANDIRICILIK OLAYLARI

Politis gazetesi, Limasol’a bağlı Ay.Tihona bölgesindeki lüks bir otelde, yaklaşık bir ay tatil geçiren Yoannis Siokala isimli bir Kıbrıslı Rum’un, 6 bin 500 Euro olan otel faturasını, ödemeden otelden ayrıldığını yazdı.

Gazete söz konusu kişinin başka dolandırıcılık olaylarına da karıştığını ve polis tarafından bilinmekte olduğuna da dikkati çekti.

Politis gazetesi bir başka haberinde ise Larnaka’ya bağlı Aradip’de seyahat acentesi sahibi 49 yaşındaki Panayiotu Antoniu isimli bir kadının, uçak rezervasyonu ve tatil ayarlamalarını yapması için kendisine talepte bulunan 13 kişiyi, uçak rezervasyonu ve diğer işlemleri yapmayarak, 10 bin Euro dolandırdığını belirtti.

Gazete söz konusu yolcuların, seyahat etmek için gittikleri uçak alanında, isimlerine rezervasyon olmadığını öğrendiklerini yazdı.

Habere göre polis, söz konusu  kadın hakkında yakalama emri çıkardı.