İngiliz Yüksek Komiseri Ric Todd’un şahsi sebeplerden ötürü görevinden ayrıldığı ve bu göreve yine İngiliz Yüksek Komiseri Matthew Kidd’in döneceği haber verildi.

Alithia gazetesinin Rum Haber Ajansı’na (KİPE) dayandırdığı haberine göre, İngiliz Yüksek Komiserliği Sözcüsü, Ric Todd’un şahsi sebeplerden ötürü görevinden ayrıldığını söyledi.

Gazete, bu göreve, Mayıs 2010’dan Ağustos 2014’e kadar Kıbrıs’ta İngiliz Yüksek Komiserliği yapan  Matthew Kidd’in geleceğini ekledi.

Politis’in haberine göre ise, KİPE’ye konuşan İngiliz Yüksek Komiserliği sözcüsü, yeni yüksek komiser atanması sürecinin gelişme aşamasında olduğunu söyledi.

Gazete, Kidd’in Todd’un görevini tamamlayıp tamamlamayacağının henüz netleşmediğini ve Todd’un İngiltere Dışişleri Bakanlığı tüzükleri uyarınca, 2018 yılına kadar Kıbrıs’ta kalmasının öngörüldüğünü ifade etti.

Gazete, Todd’un görevini devralacak Kidd’in, önümüzdeki günlerde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e güven mektubunu sunmasının beklendiğini ekledi.

Fileleftheros ise “İngiliz Elçisinin Ani Değişimi” başlıklı haberinde, elindeki bilgilere dayanarak Matthew Kidd’in hali hazırda Kıbrıs’ta olduğunu ve Anastasiadis’e güven mektubunu sunması için gün belirlenmesini beklediğini ekledi.